Teamontwikkeling met extra PK's

Samenwerken in een team gaat soms vanzelf, soms niet. Beloftes worden niet nagekomen, irritaties niet uitgesproken en soms loopt alles stroef, zonder dat je er een vinger achter kunt krijgen wat de oorzaak is.

Mopperen helpt niet. Maar je ogen sluiten al helemaal niet.
Een bedrijf staat of valt met goede teams en individueel kom je ook het verst als je goed kunt samenwerken met collega’s.

Dus zoek je een oplossing. Die komt nergens zo snel in zicht als bij een sessie teambuilding met paarden. Want een paard is de meest eerlijke en de meeste objectieve spiegel die er bestaat. Paarden doen niet anders dan samenwerken, daar is het paard kuddedier voor.


Individueel inzicht

Maar om samen te werken, moeten we wel reageren op elkaars signalen. Moeten we leiding geven, duidelijk zijn en tegelijk ruimte geven aan die ander. We moeten anderen in beweging zetten, maar ook onze eigen rol onder ogen zien.

Wat leer je van de training?

 • Hoe je conflicten gemakkelijk oplost
 • Hoe je de frustraties uit het team haalt
 • Hoe je zwakke punten gemakkelijk bespreekbaar maakt.
 • Wat je valkuilen zijn op het gebied van samenwerking
 • En hoe je die valkuilen kunt vermijden
 • Hoe je open en eerlijk met elkaar omgaat
 • Hoe je effectiever kunt samenwerken.

Neem contact op voor meer info

Bel ons op 085-7605010 of gebruik onderstaand formulier:

Niets is zo effectief als 1 PK

Dat individuele inzicht is nodig om te weten hoe je anders kunt denken en anders kunt voelen. Dan pas kun je namelijk je gedrag aanpassen. En soms moet je dan precies anders reageren dan je altijd gewend was. Niet duwen maar voorgaan. Niet vastpakken maar loslaten.
Dat zijn dingen die je niet zomaar leert. Maar de paarden zijn zo confronterend en tegelijk zo puur dat iedere deelnemer in de kortst mogelijke tijd inzicht krijgt in zichzelf: En dat ook accepteert. Daarom is het werken met paarden zo effectief. Wij werken al jaren op deze manier en krijgen steevast de grootste waardering voor de impact van onze trainingen.


Ervaringen van deelnemers:

"Als team wilden we naar onszelf kijken, waar zitten onze sterke punten, waar kan aan gewerkt worden, hoe vullen we elkaar aan. In dit traject zijn we uitgekomen bij het spiegelen met paarden. Fantastisch wat je daar individueel maar ook als team terug krijgt. Eén van de pluspunten van de aanpak van Innerqi vind ik dat niet het paard maar het team, het individu centraal staat. Het paard is slechts een middel. Door na afloop video's van de training te bekijken en te bespreken wordt een grote meerwaarde gecreëerd. "

Benno Hermelink - Regiomanager UWV Twente

Lidy Groot-Benning: Een groot geschenk! De openheid; dat ik mij kwetsbaar kan en mocht opstellen. De kracht van het paard. De spiegel die mij het paard liet zien. Ik heb geleerd en ervaren dat ik meer in mijn kracht sta als ik vanuit rust opereer. Dus niet meer zo te duwen (stoppen vooruit lopen) vanuit rust gebeurt er meer en zelf raak ik minder gefrustreerd.

Andre Poppinga: Wat een Toptraining met en van Topmensen. Ik heb erg goed aan mijn doel kunnen werken. Dank hiervoor! Mijn grootste inzicht om in mijn eigen kracht te gaan zitten. Deze heb ik en hoef dus niet anderen te overtuigen. Doen! Spiegelen met Paarden laat zien wat je bent en doet!

Henk Woltjer: Een mooie inspirerende, confronterende ervaring met professionele ondersteuning, maar geeft zeker energie! Mijn inzicht van deze dag is vanuit rust, wachten, ook tot mooie resultaten kunnen komen. Uit je comfortzone komen en dan ontdekken dat het ook goed komt.

Wim Kuiper: De training was erg goed en de trainers weten je een spiegel voor te houden. Mijn inzicht van deze dag; te snel oordelen, te snel zaken willen realiseren en daarbij zelf frustraties oplopen. Geleerd, neem de tijd en voer een goede communicatie bij mensen met een verschillende achtergrond. Goed om aan je zelfbeeld te werken of aan het beeld wat anderen van je hebben.

Geertruida Hovinga: Ik vond het een leerzame dag en echt de moeite waard. Top! Mijn grootste inzicht van deze dag is hoe ik communiceer en hoe het anders kan. Maar ook dat ik moet aangeven wat mijn grenzen zijn. Een echte Eye opener!

Anita Knoote: Een zeer mooie opbouw van de dag met veel aandacht gegeven, veilig kader, competent en uniek. Mijn inzicht van deze dag is te kunnen spelen met je energie. Minder is meer “in je buik”!

Dit beloven wij

 • Een prettige sfeer in het team
 • Lager verzuim
 • Gemotiveerde medewerkers
 • Wederzijds respect
 • Elkaar kunnen motiveren en inspireren
 • Loyaliteit
 • Meer inzet, meer energie
 • Betere resultaten
 • Bewustwording van talenten
 • Verantwoordelijkheid nemen voor eigen gedrag
 • Win-win voor individu, team en bedrijf.


"Met ons MT een dag training gevolgd bij InnerQi. Een zeer inspirerende dag met goede begeleiding. Feedback van paarden geeft een mooie uitvergroting van gedrag van ons techneuten. Ferdinand was goed in staat om zich in te leven in onze manier van werken. De opbouwend kritische vragen kwamen daardoor van zelf."

Ad Ordelman - Eigenaar Agri Information Partners BV


Coen Hut: Prachtig om te zien wat een paard met je kan doen en omgekeerd. De training was bijzonder en zorgt dat de teamgeest beter uit de fles kan komen. Ik denk dat ik in de toekomst minder beren op de weg te zien.

Ton v.d. Meer: De training was verassend dat de paarden zo sensitief zijn en jou non-verbale houding spiegelen. Het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen functioneren.

Moniek: De training als heel leuk ervaren en dat je houding heel belangrijk is waardoor je meer zelfvertrouwen uitstraalt.

M.J. Lassche: De grootste inzicht van de training die ik heb gekregen is bij jezelf te blijven en doen!

Marion Rietveld: Een bijzondere ervaring om samen met verwanten, begeleiders en leidinggevenden deze emoties en kwetsbaarheden te delen.

Gea van der Meer: De training was zeer leuk en leerzaam. Ik heb mijn angst overwonnen en inzicht gekregen dat ik niet altijd op moet zien tegen het onbekende.

G.G. Spreen-Doornbos: Ik had nooit gedacht om op zo’n dag iets van paarden te leren. Inzicht gekregen in luisteren en doen, nooit meer proberen! Compliment voor InnerQi: Blijf zoals jullie zijn!

Eli: De training was leerzaam, verbindend en confronterend. Mijn grootste inzicht van deze dag is heb vertrouwen in jezelf!

Saskia Deer: Wat een fantastische ervaring en bijzonder wat een paard je kan laten inzien/leren! Zelfreflectie! Alles wat ik tijdens deze dag heb gezien en ervaren kan ik refereren aan mijzelf, werk en privé.

Als er wat moet gebeuren

Locatie: in overleg, opties in het hele land, bijvoorbeeld in:

Voor teambuilding maken we namelijk graag een voorstel op maat.

Duur: één of meerdaagse training
Geschikt voor: teams, van werkvloer tot management

Meer informatie of een training inplannen?

Neem contact op, dan bellen we je terug.

Laat ons terugbellen!